MOJE MJESTO POD SUNCEM

PROGRAM

Metodologija rada

Organiziramo različite aktivnosti i događanja prema interesima i mogućnostima djece, što su prilike za druženja u kojima razvijamo odnos povjerenja, razumijevanja i uvažavanja.


Moje mjesto pod suncem trenutačno kontinuirano radi s 60 u riziku od siromaštva i marginalizacije u dobi od 6 do 17 godina, kao i s njihovim roditeljima. Time sustavno doprinosi Strategiji borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj (2014.-2020.).

Kako radimo?


Prilikom ulaska djece u program održavaju se inicijalni razgovori djece i roditelja sa stručnom djelatnicom – socijalnom pedagoginjom i psihologinjom, tijekom kojeg se ispituju potrebe, interesi, mogućnosti i želje djece te ih se sukladno kapacitetima programa svrstava prema aktivnostima.

Također, redovito  pratimo razvoj i napredak djece. Na početku i na kraju školske godine mjeri se njihov napredak u školskom uspjehu. Kada je to potrebno, u dogovoru s instruktorima i roditeljima, socijalna pedagoginja, psihologinja ili voditeljica programa kontaktiraju školu, kako bi imali čim bolju suradnju sa školama te u partnerskim odnosima pospješili uspjeh djeteta.


Podrška djeci


  • Individualna pomoć u učenju svih školskih predmeta, kroz cijelu školsku godinu.
  • Radionica građanskog odgoja OsnaŽivko, radionica šivanja, informatička, kreativna, kulinarska, plesna, glazbena,  glume, DJ radionica, mažoretkinje, Kul koraci (upoznavanje s umjetnosti)
  • Psihološki rad s djecom i njihovim obiteljima.
  • Izvanškolske aktivnosti: druženja, izleti, posjeti muzejima, kinima, kazalištima, odlasci na utakmice i dr.
  • Povezivanje fizičkih osoba, organizacija i institucija sa štićenicima programa omogućavanjem besplatnih sadržaja i usluga, plaćanjem školskih obroka i članarina u knjižnicama i sportskim klubovima, i ostvarivanjem sličnih oblika podrške.
  • Edukativni sadržaji o životnim vještinama i zakonskim pravima za roditelje i djecu.

Obitelji


  • Psihološka podrška i rad s djecom i njihovim obiteljima.
  • Edukativni sadržaji o životnim vještinama i zakonskim pravima za roditelje i djecu.
  • Organizirana neformalna druženja i izleti.


8
GODINA KONTINUIRANOG RADA
100
DJECE ŠTIĆENIKA
73
OBITELJI ŠTIĆENIKA
5526
VOLONTERA
5526
VOLONTERSKIH SATI
3052
RADIONICA
MOJE MJESTO POD SUNCEM

Imaš li pitanja? Slobodno nas kontaktiraj!

KONTAKT